Lars-Owe "LO" Berglund har lämnat oss

Vår fina simmarvän och tidigare kollega Lars-Owe "LO" Berglund har somnat in efter en tids sjukdom.

LO kom in  i badbranschen från ett tidigare arbete som mättekniker på Borås Stad och fick då möjligheten att arbeta på Borås Badet och senare även på Stadsparksbadet. LO visade tidigt ett intresse för föreningslivet och blev  ledare i Simklubben Elfsborgs sim- och tekniksoleverksamhet och senare även ledamot i styrelsen under många år på 80 och 90 talet.

LO gjorde sig snabbt känd som en pålitlig "föreningstomte" dvs utförde en himla massa ärenden, uppgifter och projekt som "någon" måste göra för att en förening skall fungera. LO fick senare jobb i Simklubben Elfsborg i mitten av 2000 talet och arbetade där fram till sin pension 2014 med uppgifter som tränare för de yngre simmarna i klubben, ansvar för Alidebersgbadet flertalet år och en stöttepelare i alla föreningens många arrangemang som kom till efter att Borås Simarena byggts. Alla inblandade inom föreningen lärde känna LO för sin hjälpsamhet, lojalitet och en handlingens man där alla uppdrag som han åtog sig alltid blev väl utförda.

LO tog sig alltid tid för alla, såg inga besvär i något och hade man tur delade han gärna med sig av historier kring "skogens guld" där kunskapen och intresset var mycket stort. Många av oss i föreningen har även fått avnjuta hans goda svampsoppa där receptet förvaras väl i framtiden.

Vi är många i föreningen som känner stor sorg och saknad efter Lars-Owe och han kommer länge finnas kvar i våra hjärtan. Tankarna går till hans familj och nära vänner och vill någon hedra LO så kan man sätta in en summa till Simklubben Elfsborgs ungdomsverksamhet på bankgiro nr. 515-7490, märk betalning med "LARS-OWE".

För Simklubben Elfsborg, Hans Johansson hedersledamot och Jonas Söderberg klubbchef

Lars-Owe "LO" Berglund har lämnat oss
Senast ändrad måndag, 19 februari 2024 16:23