Per Wengström

 

Per Wengström var Elfsborgs egen Mark Spitz fast med bredare register dock utan egentlig topp.

Per avled hastigt i en cykelolycka sommaren 2011 i samband med en av hans många träningsrundor. Hans engagemang för simidrotten och simklubben Elfsborg har varit mycket stort under åren och främst då genom sin fond "Wengström Stipendiefond" för simmare med höga ambitioner i främst skolan kombinerat med simidrotten. Per var också en av ledarfigurerana i samband med att föreningen stod som värd för vattenpolon under Masters VM 2010 på Borås Simarena och Alidebergsbadet.

Pers "idrotts CV" daterat 2007 är imponerande med bl.a 113 marathons och 18 Ironamans och han var förste Svensk att deltaga vid den första Triahlon tävlingen på Ironmandistans i Holland, Haag den 5 september 1981.

Per var en man av ordning, en tänkare och hade en välformulerad penna där han alltid gjorde saker på sitt sätt. "Det var bättre förr" fanns ofta med i samtalen. I samband med dödsfallet efterlämnades  ett arv till Simklubben Elfsborg att förvalta för framtiden och tillse att det inte längre förblir så (att det var bättre förr) utan att arvet ligger till grund för en bättre framtid i hans minne.

På Pers lista över önskade satsningar utöver stipendiefonden finns bl.a öka verksamheten av simutbildning för barn och ungdomar, prioritera unga tjejer till forsatt satsning på simidrotten i tonåren, erbjuda större träningsmöjligheter för triathleter genom särskild satsning på tränare samt en långsdistanssimning mellan Skalle och Almenäs. 

Vi tar med detta i vår framtida planering och minns Per med värme och respekt.

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

Bilaga över Pers många idrottsmeriter bifogas i PDF 

Attachments:
Access this URL (https://skelfsborg.com/attachments/article/101/Per%20M%20Wengstr%C3%B6m%20Idrotts-cv.pdf)Per%20M%20Wengstr%C3%B6m%20Idrotts-cv.pdf[Idrotts CV]291 kB