Dags att söka NIU/LIU utbildningar

I Borås stad kan du kombinera dina gymnasiestudier med din idrottssattsning!

Simmaren kan ansöka om en nationell idrottsutbildning (NIU) samt en lokal idrottsutbildning (LIU). Båda görs i samarbete med Simklubben Elfsborg som erbjuder bra träningsförhållanden på Borås Simarena i 50 och 25 meters bassäng. Detta är således ett utmärkt alternativ om man verkligen vill kombinera en bra utbildning samtidigt som man sattsar på sin idrott.

 

NIU - NATIONELL IDROTTSUTBILDNING

Detta är för dig som sattsar på en proffesionell karriär innom din idrott och har siktet inställt på nationell elit. Kombinationen elitidrott och utbildning är en viktig grund i den svenska idrottsmodellen. Varje elitidrottare ska ges möjligheter att satsa helhjärtat på sin idrott, men lika viktigt är att kunna kombinera satsningen med en gymnasieutbildning. NIU erbjuder 3 morgonträningar i veckan och 400 poäng i ämnet specialidrott. Antagningen till NIU sker genom två ansökningsprocesser: en idrottslig och en skolmässig.

 

LIU - LOKALA IDROTTSUTBILDNINGAR

Lokala Idrottsutbildningar vänder sig till elever som vill kombinera sin idrott med skolan. LIU vänder sig till de elever som inte får en plats på NIU eller inte vill söka NIU. LIU erbjuder 1-2 morgonträningar i veckan och 200 poäng i din kursplan.

 

Sista ansökningsdag 1 December 2023

Mer information finner du nedan eller maila ansvarig tränare för NIU/LIU verksamheten Johanna@skelfsborg.com

Idrottsutbildningar NIU och LIU - Borås gymnasieskolor (borasgymnasier.se)

Dags att söka NIU/LIU utbildningar
Senast ändrad fredag, 15 september 2023 10:39