Nyheter - Mästerskapsgruppen Senior

2022-08-23 10:49

Tävlingar HT 2022

Mästerskapsgruppen Senior

SM/JSM är det sista steget i Simklubben Elfsborgs elitverksamhet där kravnivån ligger högt. Detta är steg 6 – träna för att prestera och steg 7 – träna för att nå full potential i Svenska simförbundets utvecklingstrappa och riktar sig till ungdomar och vuxna 17+ år.

Här vill simklubben att simmaren skall satsa fullt på tävlingssimning som idrott i syfte att nå nationella och internationella framgångar. Detta görs genom att börja sin träning i god tid efter sommaruppehåll utifrån tränarens rekommendationer, oftast 2-3 veckor efter avslutat mästerskap. Vid sjukdom stanna hemma och vila för att kunna komma igång med träning så snabbt som möjligt samt större åtaganden så som extra jobb undanbedes om hen fortfarande studerar. Detta i kombination med hög träningsnärvaro, vara elitsatsande både fysiskt och mentalt kommer prestationen för simmaren och hens fulla potential förhoppningsvis att uppnås under mästerskap. För simmare som gått ur gymmnasiet men vill bedriva en seriös satsning kan individuella lösningar göras.

Vid mästerskap ställs också fler krav än ovan. Simklubben Elfsborg vill att simmaren skall representera klubben genom att komma väl förberedd genom att ge sig själv bästa möjliga förutsättningar för att prestera och inte lämna något åt slumpen. Simmaren är en förebild och stark representant för föreningen.

Inom SM/JSM (sum-sim äldre) gruppen finns Elitgruppen och är till för att stötta elitsatsande simmare från 15/16års ålder. Simmaren här behöver aktivt ansöka om en plats i elitgruppen efter avslutat mästerskap. Det finns krav som behövs uppnås för att bli antagen, mer information om detta finner ni i Guldtråden.

Attachments:
Download this file (Tävlingskalender Höst 2023 - MästerskapDM.pdf)Tävlingskalender HT 23[ ]106 kB
Download this file (Träningstider.pdf)Träningstider HT 23[ ]118 kB