SK Elfsborg - Simidrott, Kamratskap, Engagemang - februari 2024

Vattenpolo till Borås på SM-veckan 2025

SM-veckan "vinter" kommer till Borås igen den 3-9/2 2025 då det senast var planerat 2021 och fick då ställas in. Nu har Borås tagit nya tag och för simidrottens del som kommer Svensk Simidrott i samverkan med Simklubben Elfsborg att genomföra SM-slutspelen i Vattenpolo (dam och herr) under denna vecka.

Allt är fortfarande i planeringstadiet med vilka dagar som vattenpolon spelas, vilket schema som kommer att gälla men gör en notering om datumen så kommer ni att kunna bli en del av den sydligaste SM-veckan som genomförts.

Mer om SM-veckan 2025 kan ni ta del av via denna länk HÄR så ber vi att få återkomma längre fram

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg klubbchef

 

 

Välkommen Paroy AB

Vi kan nu mycket glädjande presentera vår nya Guldpartners "plus" Paroy AB som skrivit avtal över 2024-2026 för våra nya fina badmössor tillsammans med ARK. Paroy AB har bl.a. funntis med som partners för Borås Craft Meet sedan starten 2016 men också genom åren stöttat flertalet olika aktiviteter och arrangemang som föreningen genomfört.

Paroy AB är Sveriges största privatägda drivmedelskoncern där ägarna har sina rötter i Småland och företagskulturen genomsyras av entrepenörsanda samt kreativitet på hög nivå. Det är enkelt att vara kund hos Paroy och de finns nära dig och ser till att din arbetsdag fungerat optimalt.

Vi är oerhört stolta för denna samverkan och ser fram emot att utveckla samt stärka varandras verksamheter och varumärken kommande år. Mer om Paroy AB kan ni ta del av HÄR och finns det andra företag som är intresserade av en samverkan så finner ni information på vår partnerssida HÄR

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg klubbchef

 

65+ Träff 5

Hej alla,

Tiden går fort och vi är ännu en vecka närmare våren.

Nästa tisdag är det dags för träff 5. Då är det dags att prova på crawl (ni som inte vill får motionera utan ledare) Glöm inte anmäla er och ingå i vår gemenskap.

Se inbjudan nedan.

Väl mött!

Susanne Svärd

Utbildningskonsulent 

SK Elfsborg

Borås Craft Meet, stort TACK!

Stort TACK alla deltagande klubbar, simmare, ledare, partners, funktionärer, publik och övriga som bidragit till fina tävlingar. Ett extra tack till de föreningar som bidragit med funktionärer, uppskattas samt vår huvudpartners Craft samt våra tävlingspartners Olka Sportresor och Outnorth.

Grattis också till alla som slagit rekord, vunnit prestationspriser samt till segrande förening i klubbstriden SK Elfsborg.

Resultat, rekord, priser mm finner ni via tävlingarnas hemsida HÄR och finns det eventuella frågor är ni välkomna att höra av er till jonas@skelfsborg.com 

Välkomna tillbaks 2025, 22-23 februari och då firar tävlingen 10 år och vi utlovar extra fina priser och tävlingar då.

För arrangemangskommittén Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg klubbchef

 

 

ULAB IT PARTNER ny bronspartners till Simklubben Elfsborg

Vi har nu sedan flertalet år samverkat med Ulab IT Partner för vår IT-säkerhet mm på vårt kansli. Samverkan har varit mycket god så nu vill Ulab IT Partner bli en större partners till Simklubben Elfsborg genom att bli bronspartners.

Vi är oerhört stolta över detta och ser fram emot en forsatt samverkan och utveckling av varandras verksamheter. Ulab IT Partnber är specialister på helhetslösningar för kontorsteknik och IT som underlättar din vardag på jobbet. Det betyder att vi hjälper dig med allt inom IT, telefoni, dokumenthantering, installationer av bild- och ljudsystem. Mer om Ulab IT Partner kan ni ta del av HÄR och finns det andra företag som är intresserade av en samverkan så finner ni information på vår partnerssida HÄR

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg klubbchef

Lars-Owe "LO" Berglund har lämnat oss

Vår fina simmarvän och tidigare kollega Lars-Owe "LO" Berglund har somnat in efter en tids sjukdom.

LO kom in  i badbranschen från ett tidigare arbete som mättekniker på Borås Stad och fick då möjligheten att arbeta på Borås Badet och senare även på Stadsparksbadet. LO visade tidigt ett intresse för föreningslivet och blev  ledare i Simklubben Elfsborgs sim- och tekniksoleverksamhet och senare även ledamot i styrelsen under många år på 80 och 90 talet.

LO gjorde sig snabbt känd som en pålitlig "föreningstomte" dvs utförde en himla massa ärenden, uppgifter och projekt som "någon" måste göra för att en förening skall fungera. LO fick senare jobb i Simklubben Elfsborg i mitten av 2000 talet och arbetade där fram till sin pension 2014 med uppgifter som tränare för de yngre simmarna i klubben, ansvar för Alidebersgbadet flertalet år och en stöttepelare i alla föreningens många arrangemang som kom till efter att Borås Simarena byggts. Alla inblandade inom föreningen lärde känna LO för sin hjälpsamhet, lojalitet och en handlingens man där alla uppdrag som han åtog sig alltid blev väl utförda.

LO tog sig alltid tid för alla, såg inga besvär i något och hade man tur delade han gärna med sig av historier kring "skogens guld" där kunskapen och intresset var mycket stort. Många av oss i föreningen har även fått avnjuta hans goda svampsoppa där receptet förvaras väl i framtiden.

Vi är många i föreningen som känner stor sorg och saknad efter Lars-Owe och han kommer länge finnas kvar i våra hjärtan. Tankarna går till hans familj och nära vänner och vill någon hedra LO så kan man sätta in en summa till Simklubben Elfsborgs ungdomsverksamhet på bankgiro nr. 515-7490, märk betalning med "LARS-OWE".

För Simklubben Elfsborg, Hans Johansson hedersledamot och Jonas Söderberg klubbchef

Borås Elhandel AB förlänger sitt avtal

Vår samverkan och partnerskap med Borås Elhandel fortsätter under 2024 och vi ser fram emot ännu ett utvecklande år tillsammans.

Borås Elhandel erbjuder elavtal med 100% fossilfri el och smarta lösningar för laddboxar, batterilagringar och solceller där de hjälper dig att bli en del av lösningen för en hållbar framtid.

Mer om Borås Elhandel kan ni ta del av HÄR och finns det andra företag som är intresserade av en samverkan så finner ni information på vår partnerssida HÄR

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg klubbchef

 

Borås Tidning förlänger avtal

Vår samarbetspartner Borås Tidning förlänger sitt avtal med Simklubben Elfsborg under 2024. Vi är mycket tacksamma och stolta över detta och ser nu fortsatt fram emot att stärka våra varumärken och verksamheter genom olika utvecklingsprojekt i framtiden.

Mer om Borås Tidning kan ni ta del av HÄR och finns det andra företag som vill bli en del av Borås största idrottsföreningen så finner ni uppgifter HÄR via vår sponsorsida eller maila jonas@skelfsborg.com så återkommer vi.

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg klubbchef

 

Fler GRENPARTNERS till Borås Craft Meet önskas

Den 24-25 februari går vår stora och uppskattade tävling Borås Craft Meet-50 på Borås Simarena, kul och vi ser fram emot tävlingarna.

I samband med detta hoppas vi nu på att vi ALLA kan hjälpas åt med att få ihop GRENPARTNERS för alla loppen så det blir extra fint med priser och en uppskattad tävling för deltagande klubbar.

Underlag för att bli grenpartner finner ni på tävlingarnas hemsida HÄR (finns även i nedan PDF) där även inbjudan med information om tävlingen finns.

Det är 34 grenar totalt som skall fyllas och vi hoppas nu på att många kan stötta upp här nu, ni som har företag eller som känner någon som har.

Tack på förhand! Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg klubbchef

 

Bäversimmet 13 mars 2024

Inbjudan till vårens Bäversimmet 13/3-2024

Välkomna att anmäla er till vårens Bäversim, onsdag 13 mars 2024.

Ett roligt event för Fiskar, Hajar, Teknikgrupper och Bävrar :-)

Mer information se nedan.

För anmälan klicka HÄR;

 

Prenumerera på denna RSS-feed