SK Elfsborg - Simidrott, Kamratskap, Engagemang - september 2023

UtbildningsNytt

Då är det dags för det första UtbildningsNytt. 

Tanken är att i varje månadsskifte summera vad som hänt sedan sist och informera om det är något på gång.

Har ni några funderingar, frågor eller ideer så är du välkommen att kontakta mig på  susanne@skelfsborg.com

 

Susanne Svärd

Utbildningskonsulent

SK Elfsborg

.

Klubbdagar på Intersport

Vår partners Intersport Borås har nu från söndag 24/9 - 2/10 Clubdagar med 25% rabatt på allt i butik och på interport.se, ett perfekt läge att köpa det ni behöver för höstens alla aktiva dagar.

Missa inte heller att bli medlem i Club Intersport så får du tillgång till unika erbjudanden samt bo­nus på alla dina köp. Välj din förening under ”Mina sidor” på intersport.se, då går 3% på allt du handlar hos oss tillbaka till din valda förening utan att din egna bonus påverkas!

Läs mer i bifogad fil nedan och vill ni beställa klubbkläder så gör ni det via vår webshop HÄR

För Intersport Borås

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg klubbchef

 

Styrelsen informerar augusti

Styrelsen ger lite information från senaste mötet samt kort vad som hänt och vad som är på gång. Dessa informationsbrev finner ni HÄR under styrelsens delar.

För styrelsen SK Elfsborg, Jonas Söderberg klubbchef

 

 

Behöver ni ekonomiskt stöd?

Efter en föreläsning igår om ekonomi och idrott så vill vi i förening slå ett slag för majblomman. Majblomman delar ut ekonomiskt stöd till barn i familjer där pengarna inte räcker till. Det kan handla om simkläder, ett barnkalas, avgiften till fritidsaktiviteter eller en jacka. Mer information och ansökan hittar ni på majblommans hemsida. www.majblomman.se

 

Nytt konstituerande av styrelsen

I början av september 2023 mottog styrelsen i SK Elfsborg brev från Kenneth Lilja där han meddelar att han lämnar sitt uppdrag som ordförande med omedelbar verkan pga. hälsoskäl. Därefter har styrelsen tillsammans med valberedningen arbetat vidare för att finna en lösning i denna sak.

På arbetsmötet 13/9–2023 har följande beslut fattats:

Fredrik Nero tar över rollen som vice ordförande och blir därmed även tillfällig ordförande i klubben fram till kommande årsmöte, då det endast är årsmötet eller ett extra insatt årsmöte som kan välja en ny ordförande enligt gällande stadgar.
För att arbetsbelastningen inte ska bli alltför betungande på ordförande posterna så har en ordförande-grupp skapats som ska verka fram till nästa ordinarie årsmöte. Denna grupp består av Tommy Pedersen, Anna Karlsson och Fredrik Nero.
Valberedningen har fått i uppgift att arbeta vidare med att finna en ny ordförande till nästa ordinarie årsmöte.

Denna förändring kräver att styrelsen skall konstitueras på nytt för att följa stadgar samt uppfylla de krav som finns. Detta har skett vid senaste arbetsmötet 2023-09-13.

//Styrelsen genom Carina Askengren

 

Dags att söka NIU/LIU utbildningar

I Borås stad kan du kombinera dina gymnasiestudier med din idrottssattsning!

Simmaren kan ansöka om en nationell idrottsutbildning (NIU) samt en lokal idrottsutbildning (LIU). Båda görs i samarbete med Simklubben Elfsborg som erbjuder bra träningsförhållanden på Borås Simarena i 50 och 25 meters bassäng. Detta är således ett utmärkt alternativ om man verkligen vill kombinera en bra utbildning samtidigt som man sattsar på sin idrott.

 

NIU - NATIONELL IDROTTSUTBILDNING

Detta är för dig som sattsar på en proffesionell karriär innom din idrott och har siktet inställt på nationell elit. Kombinationen elitidrott och utbildning är en viktig grund i den svenska idrottsmodellen. Varje elitidrottare ska ges möjligheter att satsa helhjärtat på sin idrott, men lika viktigt är att kunna kombinera satsningen med en gymnasieutbildning. NIU erbjuder 3 morgonträningar i veckan och 400 poäng i ämnet specialidrott. Antagningen till NIU sker genom två ansökningsprocesser: en idrottslig och en skolmässig.

 

LIU - LOKALA IDROTTSUTBILDNINGAR

Lokala Idrottsutbildningar vänder sig till elever som vill kombinera sin idrott med skolan. LIU vänder sig till de elever som inte får en plats på NIU eller inte vill söka NIU. LIU erbjuder 1-2 morgonträningar i veckan och 200 poäng i din kursplan.

 

Sista ansökningsdag 1 December 2023

Mer information finner du nedan eller maila ansvarig tränare för NIU/LIU verksamheten Johanna@skelfsborg.com

Idrottsutbildningar NIU och LIU - Borås gymnasieskolor (borasgymnasier.se)

Trygga idrottsmiljöer

Efter en rad fruktansvärda händelser inom skolvärlden i Borås under förra hösten där elever utsatts för sexuella övergrepp av vuxna så har Borås GIF i samverkan med RF SISU Västra Götaland bjudit in Ulla THorslund, leg psykolog och en av de främsta i Sverige inom ämnet sexuella övergrepp.

Detta för att utbilda ledare i Borås alla idrottsföreningar onsdagen den 20 september kl 18-21.

”-Att ha rutiner för att förebygga sexuella övergrepp inom idrottsrörelsen är lika självklart som att ha återkommande utbildningar i HLR. Det kan rädda liv. Inga barn ska behöva bli utsatta för sexuella övergrepp, varken hemma, i skolan eller på träningen” säger Ulla Thorslund, leg psykolog"

Simklubben Elfsborg har fem platser kvar till nedanstående utbildning med Ulla Thorslund.

Först till kvarn gäller och intresseanmälan skickar ni till susanne@skelfsborg.com senast måndag 11 september.

Susanne Svärd

Utbildningskonsulent

SK Elfsborg

 

 

 

 

Prenumerera på denna RSS-feed