SK Elfsborg - Simidrott, Kamratskap, Engagemang - november 2021

RO-Gruppen månadens partner

Simklubben Elfsborg fortsätter att presentera våra större partners som på olika sätt stöttar vår idrottsliga verksamhet och denna månad presenterar vi vår senaste guldpartners RO-Gruppen som tecknat avtal för 2021-2022. Vi ställde lite frågor till Andreas Jaldevik, VD och ägare till RO-Gruppen.

Hur länge har företaget funnits och vad ser ni som er roll i samhället?

Gruppen har funnit i 40 år och har gått från att vara ett mindre familjeföretag i Borås till att bli en nationellt etablerad byggpartner med 160 medarbetare och över 1 miljard i omsättning. Idag är vi ett av Sveriges attraktivaste och kunddrivna byggföretag inom entreprenad, byggservice, bostäder, konceptbyggnation och butiksetablering. Med kontor i Borås, Göteborg och Stockholm tar vi oss an byggprojekt över hela Sverige.

Varför har ni valt att bli huvudpartners till Simklubben Elfsborg? Vi är både glada och stolta över samarbetet med SK Elfsborg. Gemensamt har vi en stark vilja att skapa ett bättre samhälle både på och utanför våra egna arenor. Föreningsliv och idrott bidrar till mångfald, sysselsättning och kamratskap och det vill vi vara med och stödja. Att bli guldpartner till en av Borås största idrottsföreningar, SK Elfsborg, är en viktig satsning för att bidra till en organisation som gör stor skillnad för ungdomar

Vilken partnersstrategi har ni, vilka fokus bör prioriteras i ett partnerskap? RO-Gruppen har i många år arbetat utifrån visionen ”Vi bygger en bättre värld”. Visionen syftar på mer än bara byggnationer utan handlar också om samhällsnytta och socialt ansvar som gör skillnad. Föreningar som arbetar aktivt med dessa områden bör prioriteras.

Vilka prioriterade områden anser ni att simidrotten bör prioritera? Satsning på ungdomar och att skapa en inkluderande miljö där det ges möjlighet till alla att vara med.

Arbetar ni med friskvård inom företaget, för era anställda och på vilket sätt? Vi har ett koncept som vi kallar RO-Wellness och som innefattar allt från kost och motion till återhämtning och balans i livet. Vi ordnar med lunchträning, deltar i lopp, erbjuder föreläsningar, skickar ut enkla vardagstips och deltager även i SK Elfsborgs crawlkurser mm. Dessutom erbjuder vi alla medarbetare att individuellt testa och sätta mål för sin hälsa genom att årligen göra ett hälsotest och få coachning hos en hälsorådgivare. 

Har ni som företag några specifika mål kommande två till tre år? Ett av våra viktigaste mål är att vara en attraktiv arbetsplats med nöjda medarbetare. 4 ggr om året fyller våra medarbetare i en utvärdering kring hur de upplever sitt arbete, sin hälsa och sin arbetsmiljö. Från undersökningen mäter vi bland annat hur många som rekommenderar oss som arbetsgivare. Utöver detta har vi högt ställda mål kring frisknärvaro och att vara en säker arbetsplats. Vi har också ett tydligt tillväxtmål som tar avstamp i den resa vi gjort de senaste 10 åren med ca 30% tillväxt per år. Nu fortsätter resan med samma lutning på kurvan.

Har ni något övrigt ni vill lyfta fram? Vi fick precis reda på att RO-Gruppen blir utsedd till Karriärföretag 2022 – en av de 100 attraktivaste arbetsgivarna i Sverige. Karriärföretag är en utmärkelse som guidar kandidater till arbetsgivare där de kan få en bra start på karriären, till de arbetsgivare i Sverige som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger. Sedan 2011 utser Karriärföretagen årligen de 100 arbetsgivare som anses bäst på HR och attraktionsarbete.

Mer om RO-Gruppen hittar ni HÄR och om det finns intresse för någon form av samverkan eller partnerskap för andra företag kontakta jonas@skelfsborg.com Möjliga avtal, information finns att ta del av HÄR

 

Vill du engagera dig, bli en del av SK Elfsborg?

Vi har nu tagit fram en sida för våra medlemmar för att visa på lite saker som man kan engagera sig för och i föreningen på olika sätt. Alla insatser är viktiga för ett gott resultat och blir vi fler som hjälps åt i olika avseenden så blir det både roligare och mer utvecklande för föreningen och oss alla. Ni finner våra förslag HÄR och har ni frågor eller funderingar är ni välkomna att höra av er till vårt kansli kansli@skelfsborg.com eller föreningens Sportchef Jonas Söderberg jonas@skelfsborg.com 

Tack på förhand, välkomna! Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Inbjudan Funktionärsutbildning steg 1, nybörjare

Äntligen kan vi genomföra en funktionärsutbildning igen och vi hoppas nu på att intresset är stort hos er föräldrar som har lite yngre simmare i klubben då vi nu måste blir fler för att kunna genomföra tävlingar.

Utbildningen är kostnadsfri då vi har den på "hemmaplan" samt utbildarna är våra egna i klubben Lars Paulsson samt Ulrika Nilsson. Fika, lunch och utbildningsmaterial ingår.

Tag nu chansen att anmäla er, senast den 9/12 men gärna så snart det går och gör er praktik sedan på vårt KM TomteplaSKEt den 19/12. Anmälan gör ni vi vår arrangemangssida HÄR (länk finns under funktionärsutbildning) samt där övrig information om insatserna även finns.

Har ni frågor välkomna att höra av er till jonas@skelfsborg.com 

Välkomna! För Arrangemangskommitén SK Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

 

"Öppen simning" lördag och söndag vecka 45-49

Vi kommer nu på lördagar och söndagar under de tider som vi har föreningsverksamhet, hyr simhallen av Borås Stad erbjuda medlemmar (vuxna över 18 år) att vissa tider kunna komma in och simma, motionera under en testperiod vecka 45-49.

För de som är intresserade av detta så ber vi er noga ta del av bifogad PDF med "regler och riktlinjer" för detta samt då aktuellt schema för vecka 45 i PDF som oxå bifogas. ALLA skall vi ankomst skriva upp sitt namn på en lista hos entrévärden samt betala eventuella avgifter enligt bilagan. OBS! Borås Stads årskort eller rabattkort gäller inte på föreningens hyrestid.

Vi hoppas att detta skall fungera på ett bra sätt, att alla stöttar upp så det är rent och snyggt i simhallen efter oss och vid eventuella frågor hör av er till jonas@skelfsborg.com 

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

 

Adlitt, samverkan för ökad säkerhet

Simklubben Elfsborg och Borås Simarena ökar säkerheten i simhallen, verksamheten för våra medlemmar samt besökare genom samverkan med Borås företaget Adlitt AB. Adlitt AB har tagit fram innovationen med temperaturmätning och handsprit i en kombination för att minska riskerna för att smitta kommer in på anläggningen samtidigt som risken för att träna med feber minskas. Att träna med feber kan leda till allvarliga hjärtsjukdomar samt i värsta fall även leda till hjärtstopp vilket vi alla vill undvika bl.a. Med detta extra verktyg kan vi skapa en tryggare och säkrare miljö att motionera, träna och tävla i vilket känns väldigt bra får alla parter. Vi önskar nu därför att medlemmar i vår förening samt övriga besökare till Borås Simarena mäter sin temperatur och tar handsprit på sig vid ankomst till entrén på Borås Simarena.

Mer om Adlitt AB kan ni ta del av HÄR och finns eventuella frågor är ni välkomna att höra av er till jonas@skelfsborg.com 

För Adlitt AB Jonas Andersson VD och Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef 

 

Utvärdering Svensk Simidrott

Svensk Simidrott och Simklubben Elfsborg arbertar mot strategi 2025. Som ett led i arbetet med att följa upp och se om vi får effekter av vårt arbete och mål genomför Svensk Simidrott just nu två undersökningar ute i föreningarna. Den första under vecka 43-44 sker bland anställda och organistaionsledare, de som verkar på en mer central nivå och den andra sker vecka 45-47 bland alla våra medlemmar i föreningens olika verksamheter.

Undersökningen är framtagen av Svensk Simidrott och sker i samarbete med AQ analys. Undersökningen är naturligtvis valfri men vi som förening uppmanar alla våra medlemmar att genomföra denna då det är viktigt för oss att få in ett bra underlag för vårt fortsatta utvecklings och förbättringsarbete. Om man inte vill deltaga (kan finnas gamla medlemmar med i databasen IOL, idrott online hos RF, riksidrottsförbundet) så går det bra längst ned i mailet att klicka på "klicka här om du vill bli avanmäld" 

Mer om Svensk Simidrott kan ni ta del av HÄR och finns evenrtuella frågor går det bra att kontrakta jonas@skelfsborg.com 

Stort TACK på förhand! Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Tack alla vuxensimmare och bra simmat!

Tack alla vuxensimmare som genomförde 400 meter och stöttade Simklubben Elfsborg genom att köpa vårt och Borås Stads fina jubileumsmärke "Borås 400 år". Hela 90 stycken simmade 400 meter under vecka 43 och vi har nu endast ett 10-tal kvar av detta fina simmärke så än finns chansen att simma och köpa märket, kontakta vårt kansli eller mail till jonas@skelfsborg.com så löser vi det.

Bra jobbat alla och ha en fortsatt fin höst nu ute i alla våra vuxengrupper, kurser mm

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg

 

 

Prenumerera på denna RSS-feed