SK Elfsborg - Simidrott, Kamratskap, Engagemang - oktober 2021

Simbadoppet, stort TACK!

Stort TACK till alla deltagande föreningar, simmare, ledare, publik, funktionärer och övriga som på olika sätt bidragit till en lyckad dag både på Borås Simarena och på Borås Djurpark. Känslan har varit att alla uppskattat upplägget och så roligt att vi får ses igen oss föreningar emellan, underbart.

Vi summerar våra intryck, tar gärna emot feedback från ledare och publik så hoppas vi på ett mer utvecklat Simbadopp 2022.

Resultat mm finner ni HÄR

Ha ett fint novermerlov och en fortsatt fin höst!

För Arrangemangskommittén SK Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Månadens partner CERNERA

Simklubben Elfsborg fortsätter att presentera våra större partners som på olika sätt stöttar vår idrottsliga verksamhet och denna månad presenterar vi vår bronspartners Cernera Fastigheter AB. Cernera har varit partners till föreningen sedan 2018 och vi ställde lite frågor till deras marknadschef Emelie Lindell och deras ledningsgrupp. 

Hur länge har företaget funnits och vad ser ni som er roll i samhället?

Cernera har funnits i fyra decennier och vår ambition är att de bostadsområden och arbetsplatser som vi utvecklar ska ge ett positivt samspel mellan människor och miljö genom t.ex. gemensamma odlingar, cykelpooler eller andra insatser som minskar bilåkandet, genomtänkta gemensamma utrymmen osv. Vi arbetar ofta i nära samarbete med kommuner där vi utvecklar fastigheter med långsiktig nytta för samhället.

Varför har ni valt att bli partners till Simklubben Elfsborg?

Vi vill spela en aktiv roll på de orter där vi finns. Vi engagerar oss också genom sponsring av föreningar, projekt och välgörenhet. Vi vill vara en positiv kraft i lokalsamhället.

Vilken partnersstrategi har ni, vilka fokus bör prioriteras i ett partnerskap?

Vi prioriterar organisationer som:

* Har en tydlig koppling till vår verksamhet
* Har en jämställd styrelse, alternativt arbetar aktiv mot att få det
* Värdesätter allas lika värde
* Tar ansvar för miljön
* Är religöst och politiskt obundna

Vilka prioriterade områden anser ni att simidrotten bör prioritera?

Simkunnighet i alla samhällsgrupper och åldrar.

Arbetar ni med friskvård inom företaget, för era anställda och på vilket sätt?

Vi uppmuntrar rörelse bland våra medarbetare både genom friskvårdsbidrag och genom flertalet gemensamma aktiviteter under året.

Har ni som företag några specifika mål kommande två till tre år?

Under kommande år ska vi växa och tillsammans gå från lokal fastighetsförvaltare till att bli en nationell fastighetsutvecklare. Vår affärsidé är att utveckla ytor för bostäder, kontor och handel i attraktiva lägen på tillväxtorter i Sverige. Vi vill skapa hållbara och välanpassade verksamhets- och bostadsmiljöer där våra kunder trivs och kan utvecklas.

Något övrigt ni vill lyfta fram?

Vi på Cernera jobbar med något av det viktigaste i människors liv – platserna där vi bor och platserna där vi arbetar. Det är här vi spenderar nästan all vår tid. Därför är det vår viktigaste uppgift att utveckla fastigheter där vi ger människor och företag förutsättningarna att nå sin fulla potential. Platser där de kan blomstra.

Mer om Cernera hittar ni HÄR  och om det finns intresse för någon form av samverkan eller partnerskap för andra företag kontakta jonas@skelfsborg.com Möjliga avtal, information finns att ta del av HÄR

 

 

Hjälp önskas med Simbadoppet 30/10

Då är det nu snart dags för Simbadoppet Swimcamp Borås och för dess genomförande önskar vi en del hjälpa av er föräldrar så det blir en trivsam helg för deltagande simmare, ledare och publik. Precis som senast så genomför vi arrangemanget i samverkan med Borås Djurpark där vi förlägger en del av dagen med simmarna. Vi önskar hjälp med följande:

Funktionärer: Bemanninsglista kommer att tillsättas och läggas ut HÄR men ni kan redan nu visa intresse för att ställa upp genom att maila till funktionar@skelfsborg.com 

5-kamp Djurparken: I samband med djurparksbesöket så skall lag från klubbarna lösa en rad stationer under besöket. Vi behöver här hjälp av minst 8-10 personer då vi även utöver stationerna skall hjälpa till med lite servering av fika mm. Maila till jonas@skelfsborg.com vid intresse.

Café: Vi komer nu på denna tävling att tillåta publik om än dock lite bergänsad. Vi vill därför utöver att fixa lite fika till funktionärer och ledare sälja lite kaffe, kaka mm under tävlingspassen. Vi hoppas på 2-3 stycken / pass häör som kan ställa upp och vid intresse maila till jonas@skelfsborg.com

Ni som skall/kan hjälpa till i djurparken med 5-kamp mm kommer att bli kallade till ett litet möte/genomgång inför uppgiften. Notera därför prel. onsdag den 20/10 klockan 18.00 för detta, tack!

Vi behöver oxå som vanligt hjälp med att få in lite mjuka långpannekakor, saft, kaffe, frukt, loka (25cl), frukt mm att ha i vårt café under tävlingen. Maila jonas@skelfsborg.com med vad ni kan bidraga med.

Finns eventuella frågor är ni välkomna att höra av er och övrigt om tävlingen, tider mm finner ni HÄR

För arrangemangskommittén, Jonas Söderberg sportchef

 

 

Verksamhet lördag och söndag Borås Simarena

Hej alla medlemmar. Under hösten hyr SK Elfsborg Borås Simarena lördag eftermiddag och hela söndagen för att genomföra verksamhet då simhallen är stängd för allmänheten, även egna medlemmar som inte har verksamhet eller grupp respektive dag. Det innebär tillsvidare att inga medlemmar eller föräldrar som har barn i våra verskamheter tillsvidare tillåts att simma eller träna i simhallen under dessa dagar.

Det är dock vår ambiton inom kort att vi skall kunna erbjuda medlemmar att gå in och simma på tillgängliga tider mot att erlägga medlemsavgift samt en träningsavgift efter att vi klarlagt alla delar samt har en fungerande verksamhet med entrévärd och städ på aktuella dagar.

Så fort vi har ett upplägg att erbjuda så kommer vi att gå ut med detta här via vår hemsida samt då ge er möjligheten att bli medlem och anmäla er till en helggrupp eller liknande.

Vi ber oxå alla medlemmar, simmare, ledare, föräldrar mm att hjälpas åt med att hålla rent och snyggt i simhallen då det är ideella krafter från föreningen som sedan skall städa efter vår verksamhet, TACK!

För SK Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Inbjudan träningsvecka för vuxna Torremolinos 2022

Då har nu de som tidigare år anmält sig till vårt träningsvecka (2021) för vuxna gjort detta, 33 stycken och vi kan nu då erbjuda 7 stycken nya platser på denna fantastiska resa. Inbjudan bifogas i sin helhet i nedan PDF och då platserna nu är begränsade så är det först till kvar som gäller.

Vid eventuella frågor hör av er till jonas@skelfsborg.com 

Välkomna! Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef 

 

Prenumerera på denna RSS-feed